takaisin

Suomalaiset VJP-kokeessa Saksassa

Useamman vuoden tauon jälkeen 25.3.2023 osallistui kaksi koirakkoa, parivaljakot Taikasuon Itu ja Jussi Suomaa sekä Baghira vom Zeinenbusch ja Heidi Malmström,  Club Langhaarin järjestämään nuorten koirien VJP-kevättaipumuskokeeseen Kevelaerissa, Nordrhein-Westfalenissa lähellä Hollannin rajaa.

Molemmat koirat suoriutuivat kokeesta erinomaisesti omistajiensa ohjaamina. Itu sai erinomaiset 74 pistettä ja Milli erinomaiset 70 pistettä. Lisäksi Itu oli kokeen Suchensieger eli kokeen paras koira kaiken kaikkiaan 16 osallistujasta.

Club Langhaar on vanhin Saksan nykyisistä 16 pitkäkarvaisen saksanseisojan rotuyhdistyksestä. Yhdistyksen perusti vuonna 1893 vapaaherra von Schorlemer-Alst rotumme ensimmäisenä rotuyhdistyksenä.

Saksassa jalostuskoiraksi hyväksyminen perustuu nuorten koirien kevättaipumuskokeiden (VJP) ja nuorten koirien syysjalostuskokeiden (HZP) tuloksiin. Molemmat kokeet hyväksyttävästi suorittanut pitkäkarvainen saksanseisoja saa jalostuskelpoisuuden, edellyttäen että muut vaaditut näytöt ovat kasassa (lonkat A-C, petoeläinkovuus- ja ajohaukkutodistus, ulkomuoto vähintään hyvä). Lisäksi metsästyskäyttökoiraliiton täyskäyttökoe (VGP) on tärkeä osoitus jalostusarvosta ja moni jalostuskoira on suorittanut sen. Kokeet ovat kaikille seisojille yhteiset kuten omat KAER-kokeemme.

Tarkempaa tietoa Saksan kokeista


VJP suoritettu! Jussi Suomaa ja Taikasuon Itu. Kuva: Tonto Malmström.


Baghira vom Zeinenbusch ja Heidi Malmström edustivat erinomaisesti. Kuva: Tonto Malmström.


Jussi Suomaa ja kokeen parhaan koiran Suchensieger-palkinto. Kuva: Thomas Lubbers