takaisin

ENSIMMÄISET SUOMALAISET KOIRAT SAKSAN KOKEISSA

Saksassa jalostukseen hyväksyminen perustuu nuorten koirien kevättaipumuskokeiden (VJP) ja nuorten koirien syysjalostuskokeiden (HZP) tuloksiin. Nämä kokeet hyväksyttävästi suorittamalla pitkäkarvainen saksanseisoja saa jalostuskelpoisuuden, edellyttäen että muut vaaditut näytöt ovat kasassa (lonkat A-C, petoeläinkovuus- ja ajohaukkutodistus, ulkomuoto vähintään hyvä). Metsästyskäyttökoiraliiton täyskäyttökoe (VGP) on myös tärkeä osoitus jalostusarvosta ja moni jalostuskoira on suorittanut sen. Kokeet ovat kaikille seisojille yhteiset kuten omammekin.

Tarkempaa tietoa Saksan kokeista

Kansainvälinen yhteistyö laajeni myös koetoiminnan puolelle, kun ensimmäiset suomalaiset koirakot osallistuivat Saksan VJP- ja HZP-jalostuskokeisiin vuonna 2015.

Kevättaipumuskokeeseen Etelä-Saksassa osallistuivat suomalaisten omistajiensa ohjaamina Armi vom Heiligenholz, Gitta vom Rötelstein ja Oona von Buchheim. Kaikki kolme suoriutuivat VJP-kokeesta. Suomalaiset vieraat huomioitiin erityispuhein ja voimakkain aplodein kolmikon herättäessä positiivista huomiota paikallisten keskuudessa.

Kevätkoetta korkeampaa koulutuksellista tasoa vaativaan syysjalostuskokeeseen osallistuivat, ja suorittivat Armi ja Gitta. HZP- ja VJP-tulostensa sekä yllä mainittujen muiden vaadittujen näyttöjen ansiosta Armi ja Gitta ovat nyt jalostusrekisterikelpoisia Saksassa! Onnittelut! (Suomalaisomistuksessa on ollut kaksi Saksan jalostusrekisterinarttua, mutta ne tuotiin aikuisena ja koepalkittuina Saksasta.)

Syysjalostuskokeissa (HZP) palkittiin:

4.10.2015 Armi vom Heiligenholz, Schorlemer HZP Ronneburg, 175 pistettä, ohj. Joni Riste
30.10.2015 Gitta vom Rötelstein, HZP Buchheim, 186 pistettä, ohj. Leonhard Schmieg

Kevättaipumuskokeessa (VJP) 4.4.2015 Buchheim palkittiin:

Gitta vom Rötelstein, 72 pistettä, ohj. Saija Suomaa
Armi vom Heiligenholz, 66 pistettä, ohj. Joni Riste
Oona von Buchheim, 63 pistettä, ohj. Suvi Lahtinen

Saksan reissusta tulossa juttua ja lisää valokuvia!

 

HZP suoritettu! Armi vom Heiligenholz ja Joni Riste
 

 

 

 

 

VJP:n suomalaiskolmikko maastossa. Kuva: Gerhard Gruber

 

Ryhmäkuva kaikista VJP-kokeeseen osallistuneista. Kuva: Gerhard Gruber