-

ROTUKOKOUS SSK:N VUOSIKOKOUKSEN YHTEYDESSÄ

Rotumme nykyisen PEVISA-ohjelman (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustusohjelma) viisivuotiskausi päättyy 31.12.2015. Nyt on aika keskustella, miten jatkamme rotumme PEVISAa. Eli millaiset terveyteen liittyvät kriteerit ja millaisen matadoripykälän haluamme asettaa rekisteröitävien pentujen vanhemmille. Sovitut jalostuksen suuntaviivat ovat sitten voimassa taas seuraavat viisi vuotta. Keskustelu on tarkoitus aloittaa pitkäkarvaisen saksanseisojan rotukokouksessa Saksanseisojakerhon vuosikokouksen yhteydessä Harjavallassa 26.4. klo 10 alkaen Finlandia Hotelli Hiitteenharjussa. Samalla on tarkoitus keskustella rotumme Jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) päivittämisestä. On todella tärkeää saada nyt suuntaviivat sovittua tulevaa PEVISA-kautta varten, jotta PEVISA ja JTO ehditään valmistella rauhassa ensi kevään päätöksiä varten.

Rotukokouksessa käydään lisäksi läpi rotumme ajankohtaiskatsaus eli miten viime vuosi meni jalostuskuvioiden osalta, kokeissa ja terveyden osalta. Päästään vähän hehkuttamaan taas ;)

Lisäksi valmistellaan henkilövalinnat SSK:n vuosikokoukselle ja keskustellaan muista esille nousevista rotuamme koskevista asioista.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan keskustelemaan rotumme kannalta tärkeistä asioista!