takaisin

Peltopitkäkarvapäivät 2021 Ilmajoella

Loppusyksystä kokoonnuimme Peltopitkäkarvapäiville Ilmajoelle ja tapahtumakeskuksena oli Ilmajoen metsästysseuran omistama Riistavalli. Paikalle saapui 21 pitkäkarvaharrastajaa 15 aikuisen koiran kanssa sekä yksi viimekeväinen pentu. Aikuisista koirista koottiin ryhmät, jotka lähtivät perinteiseen tapaan heti aamusta fasaanimaastoihin paikallisten oppaiden vetäminä. Olimme todella kiitollisia oppaille heidän panoksestaan päivien onnistumiseen. Kaikki olivat hienolla asenteella mukana ja hauskaakin oli! Koiramme pääsivät viikonlopun mittaan erittäin hienosti hiomaan taitojaan fasaaneilla ja peltopyillä ja koirien ohjaajilta tuli hyvin positiivista palautetta viikonlopun annista. Varsinkin pari nuorempaa koiraa sai hienoja onnistumisia ja myös onnistuneet pudotukset viikonlopun aikana. Oli myös hienoa nähdä kokeneempien koirien onnistumisia. Toivotaan menestystä myös kokeissa, jonne useampi koirakoista aikoi vielä loppusyksystä osallistua!

Lauantaina maukkaan yhteisruokailun jälkeen pidettiin lauantaipäivän kritiikki eli kertomus päivän tapahtumista ryhmien vetäjien toimesta. Laskimme, että kaikissa kolmessa ryhmässä oli tehty kymmenkunta riistatyötä kussakin, jopa enemmän. Näiden tiimoilta juttua riittikin mukavasti. Sauna lämpisi tietysti, ja vaikka iltaa istuttiin hauskojen juttujen äärellä ja hyvässä seurassa viihdyttiin, maltettiin vähän aikaisemmin mennä nukkumaan kuin perjantaina.

Sunnuntaina olimme maastossa lyhyemmän päivän kuin lauantaina, mutta hienoja onnistumisia ehdimme saada tuossakin ajassa. Toisessa ryhmässä oli kuulemma löytynyt kolme rusakkoakin kevennykseksi lintutöiden sekaan. Lopuksi kokoonnuimme vielä Ilmajoen ABC:lle syömään ja kuulumisia vaihtamaan ennen kotimatkaa. Kaiken kaikkiaan oli taas todella onnistunut Pitkäkarvaviikonloppu, mistä on eniten kiittäminen järjestelyvastuun lähes yksin kantanutta Mikko Hirvikoskea.

Kiitos ja kumarrus!

Teksti: Saija Suomaa
Kuvat: Johannes Andersson, Mikko Hirvikoski, Piia Ketvell, Mikko Savioja ja Marika Syrjälä

 

 

 

 

 

Porukkaa potretissa lauantaiaamuna: Mikko Hirvikoski, Ari Syrjälä, Heidi Malmström, Lauri Suomaa, Eeva Savolainen, Heli Segersvärd, Mikko Tuhkanen, Heidi Vanhanen, Harry ja Elina Fågelholm, Hannu Eskola, Saija Suomaa, Piia Ketvell, Arttu ja Marita Hakanpää, Juha ja Katja Pitkänen.

 

Ira vom Fliethbachtal valmiina maastoon.

 

Lauantaiaamu sarasti kauniina.

 

Jokivarren maisemaa.

 

Mikko Hirvikoski, Angie von der Mandl Wiese ja opas Mikko Savioja onnistuneen riistatyön jälkeen.

 

Ruutia fasaanille, Ari Syrjälä tähtää.

 

Ira vom Fliethbachtal ja Juha Pitkänen.

 

Jade seisoo.

 

Puolivuotias Kikkä z Budišovské doliny.

 

Taikasuon Hippi vauhdissa.

 

Oprakan Havu.

 

Oprakan Kaarna seisoo, isäntä Hannu Eskola ja opas Mikko Savioja lähestyvät.

 

Taustajoukot tarkkana: Ari Syrjälä ja Heili Skrivanci rokle, Harry ja Elina Fågelholm ja Jahtiladyn Inka, Heidi Vanhanen ja Jahtiladyn Iki-Ihana.

 

Potretissa pellolla: Lauri Suomaa ja Aro, maasto-opas Tapani Pihlajamäki, Arttu Hakanpää ja Taiksuon Hessu, Saija Suomaa ja Jade z Budišovské doliny, Marita Hakanpää sekä Eeva Savolainen ja Suoidnejeaggi Ajan Alku.

 

Ryhmä Ketvell lauantaina maastossa: Hannu Eskola ja Oprakan Kaarna, Piia Ketvell ja Taikasuon Hippi, Heidi Malmström ja Oprakan Havu sekä Mikko Hirvikoski ja Oprakan Kaski.

 

Taikasuon Hippi seisoo, Piia lähestyy seisontaa.

 

Peltopyy ilmaan, Hippi paikallaan ojassa.

 

Ase valmiiksi, Jahtiladyn Inka seisoo.

 

Oprakan Kaarna.

 

Oprakan Havu seisonnalla.

 

Havun nouto.

 

Tsekintuonti Heili Skrivanci rokle.

 

Aro seisonnalla.

 

Lauri lähestyy Aron seisontaa.

 

Jaden nouto.

 

Angie von der Mandl Wiese seisoo ladon nurkalla.

 

Arttu Hakanpää ja Taikasuon Hessu.

 

Oprakan Havu.

 

Ari Syrjälä + Heili Skrivanci rokle, Heli Segersvärd + Anton vom Runenpark, Heidi Vanhanen ja Mikko Tuhkanen + Jahtiladyn Iki-Ihana, Elina ja Harry Fågelholm + Jahtiladyn Inka, Juha Pitkänen + Kikkä z Budišovské doliny & Ira vom Fliethbachtal.

 

Ase esiin, Jahtiladyn Iki-Ihana seisoo.

 

Jäniskevennys ja rusakko saa kyytiä.

 

Hannu Eskola ja Oprakan Kaarna + Heidi Malmström ja Oprakan Havu.

 

Anton vom Runenpark.

 

Ensimmäinen maastopäivä takana, Jahtiladyn Inka.

 

Ira vom Fliethbachtal päivän päätteeksi.

 

Taikasuon Hippi.

 

Kikkä z Budišovské doliny.

 

Anton vom Runenpark.

 

Hippi ja Havu leikkivät.

 

Sunnuntaina maastossa.