takaisin

Peltopitkäkarvapäivät Virroilla 1.-3.11.2019

Heidi Vanhanen

Peltopitkäkarvapäivät järjestettiin tänä vuonna Virroilla marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantaina keli oli nollassa ja satoi vuoronperään vettä ja räntää. Porukka jaettiin kolmeen ryhmään, joista nuorten koirien ryhmä harjoitteli launcherilla aamupäivällä. Muut hakivat fasaaneja kahdessa eri ryhmässä pellolla. Fasaaneja oli ja löytyi mukavasti. Päivän päätteeksi Suvi Lahtinen ja Oona von Buchheim palkittiin parhaasta riistatyöstä, jonka Oona tiedotti hienosti kutsumalla. Ampujat Mikko Tuhkanen ja Juha Pitkänen pölläyttivät näyttävästi yhdenaikaisilla laukauksilla ja Oona viimeisteli vielä innokkaalla paukkunoudolla. Viivi Vainionpää ja Jahtiladyn Inkeri "Inkku" palkittiin hyvästä yhteistyöstä.

Sunnuntaina oli kirkas keli ja kaikki lähtivät pellolle jakautuneena kahteen ryhmään. Osallistujissa oli paljon nuoria koiria, joten jälkijoukoissa jaettiin koulutusvinkkejä ja kokemuksia. Molemmat ryhmät löysivät lintuja, eritoten kokeneemmat koirat tehokkaastikin: Saija Suomaa oli pakkaamassa Gitta vom Rötelsteinin onnistuneen riistatyön saalista reppuun, kun maasto-opas Pirkka ilmoitti Gitan seisovan metrin päässä. Saija ei aluksi meinannut uskoakaan, mutta kohta pakattiin reppuun vielä toinenkin fasaani. Nuoret koirat tölväilivät, mutta paransivat päivän mittaan ja onnistuivatkin. Ensimmäisessä hakuerässä Mikko Tuhkasen Jahtiladyn Iki-ihana "Pimu" viimeisteli hienosti alkaneen riistatyön vielä vauhdikkaalla peräänmenolla, mutta viimeisessä hakuerässään Pimu päätti päivänsä onnistuneeseen riistatyöhön. Jahtiladyn Inkeri "Inkku" haki aamupäivällä lähellä ohjaajaa ja törmäili, mutta ei mennyt perään. Iltapäivällä Inkun haku laajeni, ja se otti oikein kunnon seisonnan. Ohjaaja Viivi oli silminnähden iloinen koiran kehittymisestä. Mikko Hirvikosken nuori Oprakan Kaski tökki aluksi lintuja ilmaan, mutta seisahtui lopuksi.

Kiitokset onnistuneesta tapahtumasta etenkin järjestäjille Petri Sihvoselle sekä launchereille Keimo ja Piia Ketvelleille!

Kuvat: Mikko Hirvikoski, Suvi Lahtinen, Marko Susi, Heidi Vanhanen ja Viivi Vainionpää

 

 

 

 

 

Iloista porukkaa odottelemassa lähtövalmiina lauantaiaamun räntäsateesta huolimatta: Juha Pitkänen, Mikko Hirvikoski, Jussi Suomaa, Petri Sihvonen, Heidi Vanhanen, Mikko Tuhkanen, Seppo Niskanen, Marko Susi, Marja Heinola, Piia ja Keimo Ketvell, Saija Suomaa, Viivi Vainionpää, Suvi Lahtinen, Heli Segersvärd.

 

 

Sunnuntain keli oli tyystin toinen!

 

Mikko Tuhkanen ja Jahtiladyn Iki-Ihana, Heidi Vanhanen, Jussi Suomaa ja Aro.

 

Heidi Vanhanen, Pimu ja Mikko Tuhkanen.

 

Oona von Buchheim.

 

 

Marko Susi sekä Jemira ja Glora v.d. Mainauen.

 

Suvi Lahtinen ja Oona.

 

Arttu Hakanpää ja Conner v.d. Klosterwiese.

 

Makkaravahti Hitu.

 

Nuotskilla tankkaamassa Seppo Niskanen, Marko Susi, Juha Pitkänen, Marja Heinola, Suvi Lahtinen, Saija ja Jussi Suomaa sekä Mikko Tuhkanen.

 

Innokkaita kanakoiranaisia: Viivi Vainionpää ja Jahtiladyn Inkeri, Sanna Pieniniemi, Heli Segersvärd ja Anton vom Runenpark sekä Heidi Vanhanen.