takaisin

Pitkäkarvapäivät 2012 Kemijärvellä

Saija Suomaa
Valokuvia voi klikata suuremmaksi!

Pitkäkarvapäivät 2012 järjestettiin Kemijärvellä 14.–16. syyskuuta. Majapaikkana olivat Kerkelän lomamökit ja maastoina pääosin Kemijärven yhteismetsän alueet. Kokoonnuimme paikalle perjantaina iltapäivän ja illan aikana, viimeiset auto-ongelmien vuoksi vasta yöllä. Mukana oli taustajoukkoineen 22 koiraa, joista 3 viime kevään pentua.

Nemo, Noora, Rymy, Riina ja taustalla Unna ja Kimma.
Osa porukkaa ryhmäpotretissa.

Lauantaina aamusta lähdimme perinteiseen tapaan maastoon koulutusryhmiin jakaantuneina. Odotukset lintujen löytymisen suhteen olivat heikohkot alueen lintutilanteesta kuultujen ennakkotietojen johdosta. Kaikissa ryhmissä kuitenkin löydettiin lintuja, osa runsaastikin. Onnistuneita riistatöitäkin päästiin näkemään, vaikka linnut tuntuivat olevan varsin arkoja. Maastossa liikkuvan ryhmän aiheuttamat äänet vaikuttivat varmasti myös asiaan. Parhaat pudotuspaikat olivat valitettavasti riekoille, jotka oli rauhoitettu. Maastot olivat vaihtelevat ja hyvät kulkea, sekä sää pääosin oikein miellyttävä. Paikalliset oppaat ja isäntämme Antti Kerkelä ansaitsevat vielä kerran kauniin kiitoksen meidän opastelemisestamme ja viikonlopun järjestelyistä!

Markku Parviaisen lauantain ryhmä metsässä. Vasemmalta Marja Heinola, Markku Parviainen, Antti Kerkelä, Jarkko Puusaari. Kuvaajana Saija Suomaa.
Taikasuon Dessa saapuu tiedotukselle kaukaa jyrkästä mäestä.

Viikonlopun hienoin elämys lienee ollut raanametson talteen saaminen. Metsolla ei ollut mitään hengissä selviämisen mahdollisuuksia sen ajauduttua Markku Parviaisen lauantain ryhmän keskelle. Haussa ollut koira oli toisaalla ja vaikka hihnassa olleet koirat kuinka yrittivät viestittää omistajilleen kuumasta kärystä, komennettiin niitä vain äkäisesti olemaan kiskomatta. Niin siinä sitten kävi, että metso päätyi koirien eteen ja eräksi, lopulta Dessan (Taikasuon Ödessa) ja isäntänsä Jarkko Puusaaren toimesta. Tämä sattui somasti, olihan seuraava päivä Jarkon synttäri. Siinä päätettiinkin sitten porukalla, että metso syötäisiin yöllä yhdessä syntymäpäivien kunniaksi. Näin myös tehtiin, vaikka myöhään menikin, tietysti vain siksi, että metson piti saada hautua rauhassa…

Markku Parviainen ja Jarkko Puusaari sekä eräksi saatu metso.

Molempien päivien päätteeksi pidettiin päivän palautehetki, lauantaina koko porukalla ison mökin yhteistilassa, sunnuntaina ryhmittäin Kemijärven ABC:lla, missä söimme vielä ennen kotiin lähtöä. Toivottavasti kaikki saivat joitakin koulutusvinkkejä oman koiran kanssa toimimiseen! Kiitos taas ryhmänvetäjille heidän tekemästään pyyteettömästä työstä!

Jussi Suomaan ryhmän sunnuntain makkaranuotio, taustalla Jukka Kummala.
Kuvaajana Saija Suomaa, kuvaajan takana Jarmo Laakkonen.
Taikasuon Unna ja etualalla Kimma. Iida vauhdissa.
Kerkelän lomamökit oli onnistunut majapaikka. Saimme pidettyä vuosikokouksen isomman mökin yhteistilassa, missä yhteinen illanvietto onnistui myös hyvin. Saunasta osa pääsi nauttimaan jo perjantaina ja loputkin lauantaina kokouksen jälkeen. Naiset saunoivat pienemmällä mökillä ja uimassakin käytiin, vaikka Kemijärven vesi aika vilakalta tuntuikin. Mukavaa oli jälleen kerran ja hienoa viettää viikonloppua yhdessä!


Varvikkovuoman Nata seisonnalla.