takaisin

Astutussuunnitelma

Astutetaan seuraavaan juoksuun loppusyksystä tai alkutalvesta
 
Baghira vom Zeinenbusch FI12744/22A x Oprakan Kaarna FI12867/19A
kasvattaja: Milstormin kennel, Heidi Malmström
puh. 0458951992   malmstrom.heidi(at)gmail.com

FI JMVA HeJW-22 HeW-22 JV-22 Baghira vom Zeinenbusch

Baghiran tiedot KoiraNetissä
Baghiran tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Milli on 2-vuotias ruskeapäistärikkö saksantuontinarttu, joka on mitattu 62 cm korkeaksi. Milli on A-lonkkainen ja todettu silmistään, kyynärnivelistään (0/0) ja olkanivelistään (terve/terve) terveeksi. Selkä on todettu (VA0,LTV1) eli jakautunut ristiluun keskiharjanne (S1-S2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne, joka on omistajan mukaan oireeton.

KAER-kokeissa Milli on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO1-palkinnolla. Millin hakua on kuvattu tuulta ja maastoa hienosti huomioivaksi ja tehokkaaksi. Millin seisontaa on kuvailtu kiinteäksi, etenemistä hyväksi ja räjähtäväksi. Saksan nuorten VJP-kevättaipumuskokeesta Milli on saavuttanut erinomaiset 70 pistettä ja lisäksi se on osallistunut Schorlemer-ikäluokkakatselmukseen saavuttaen siellä HZP-syysjalostuskokeesta erinomaiset 188 pistettä.

Junkkarin jalostuskatselmuksessa Milli on saanut ulkomuodostaan arvion eri+. Näyttelyistä Millillä on 2 x SERT ja 3 x JUN SERT. Se on ollut kaksi kertaa ROP, kerran VSP ja saavuttanut Suomen juoniorimuotovalion arvon (FI JMVA). Millin käytöstä on kuvattu itsevarmaksi. Saksan Schorlemer-ikäluokkakatselmuksessa Milli on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-sg-sg) ja tällä arviolla se oli katselmuksen toiseksi kaunein narttu. Milli on saavuttanut näyttöjensä perusteella jalostuskelpoisuuden myös Saksassa.

Milli on kasvatettu Saksassa ja tuotu pentuna Suomeen. Sen isä ja emä ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Millin emä on saavuttanut VJP- ja HZP-kokeissa erinomaiset pisteet, VGP-täyskäyttökokeessa 307p ja III palkinnon. Millin isä on saavuttanut VJP-kokeessa erittäin hyvät, HZP-kokeessa erinomaiset pisteet, VGP-täyskäyttökokeessa 306p ja I palkinnon. Ulkomuodoltaan Millin emä ja isä on molemmat arvioitu erinomaisiksi tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään (v-v-v). Molemmat vanhemmista on todettu lonkistaan terveiksi A. Isä on lisäksi todettu terveeksi kyynär- ja olkanivelistään. Isä on mitattu 66 cm korkeaksi ja emä 62 cm korkeaksi.

Millillä on 8 pentuesisarta. Pennuista 8 on käynyt VJP-kokeessa: 4 on saavuttanut erinomaiset pisteet, 4 erittäin hyvät pisteet. Kaksi pennuista on saanut erinomaiset pisteet, yksi erittäin hyvät pisteet HZP-kokeista. Lisäksi yksi pennuista on käynyt Itävallassa nuorten luokan kokeessa ja saanut 159p. Mittaustulos on 6 nartusta ja 2 uroksesta: nartut 59 cm, 2 x 61 cm, 2 x 62 cm ja 63 cm, urokset 66 cm ja 67 cm. Millin lisäksi 3 muuta pentua on terveystarkastettu: 2 x A, 1 x B, 3 x OCD terve/terve. Millin lisäksi yksi sen veljistä on arvioitu ulkomuodostaan, tulos: tyyppi erinomainen, rakenne erinomainen, karvapeite erinomainen (v-v-v).

Millillä ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

************

Oprakan Kaarna

Kaarnan tiedot KoiraNetissä
Kaarnan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Millille on valittu suomalainen 5-vuotias uros Oprakan Kaarna. Kaarna on vaaleapäistärikkö ja mitattu 62-64 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen sekä todettu kyynärnivelistään (0/0), silmistään ja selästään (LTV, VA, SP) terveeksi.

KAER-kokeissa Hopi on palkittu avoimessa luokassa peltokokeissa 2 x AVO2-palkinnolla. Hopin hakua on kuvattu hyväksi ja luokkaan sopivaksi sekä maastonpeittäväksi. Hopin etenemistä on kuvattu hyväksi ja sähäkäksi.

Junkkarin jalostuskatselmuksessa Hopi on saanut ulkomuodostaan arvion eri+. Näyttelyistä Hopilla on 4 x SERT ja se on ollut neljä kertaa ROP. Hopin käytöstä on kuvattu reippaaksi ja iloiseksi.

Hopin isä on saksalainen jalostusuros, jolla on erinomaiset pisteet VJP- ja HZP-kokeista sekä II palkinto ja 316 p VGP-kokeesta. Se on arvioitu tyypiltään ja rakenteeltaan erittäin hyväksi, karvapeitteeltään erinomaiseksi (sg, sg, v) ja mitattu 62 cm korkeaksi. Lonkistaan se on arvioitu terveeksi B. Hopin emä on suomalainen. Sillä on KAER-kokeista peltokokeissa NUO3- ja AVO3-palkinnot. Junkkarin jalostuskatselmuksessa emä sai ulkomuodostaan arvion eri+ ja se oli ROP. Näyttelyissä se on saavuttanut 3 x SERT ja ollut myös 3 x ROP. Emä on mitattu 58-61 cm korkeaksi. Sen lonkat (B) ja kyynärnivelet (0/0) on todettu terveiksi. Myös emän silmät on todettu nuorena terveiksi, mutta vanhempana sillä todettiin lievä toispuoleinen nukleaarinen katarakta.

Hopin pentueessa on 7 pentuesisarusta. Yhdellä sisarista on VOI2-tulos KAER-kokeiden peltokokeesta ja VOI3-tulos metsäkokeesta. Toisella siskolla on NUO3-tulos KAER peltokokeesta. Yhdellä veljellä on täydet pisteet nuorten luokan vesikokeesta. Junkkarin jalostuskatselmuksessa Hopin lisäksi yksi veli on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi, yksi sisar erinomaiseksi ja yksi sisar erittäin hyväksi. Näyttelyissä yksi sisarista on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi ja saavuttanut 2 x SERT ja 1 x ROP. Myös toinen sisko on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi. Lisäksi yksi veli on saavuttanut 1 x SERT, CACIB ja ROP. Yksi siskoista on mitattu 62 cm korkeaksi, toinen 58-59 cm korkeaksi ja yksi veli 63 cm korkeaksi. Kolme sisaruksista on todettu silmistään terveeksi, yhdellä on havaittu lievä kortikaalinen katarakta. Neljä sisaruksista on arvioitu lonkistaan terveeksi: 3 x A ja 1 x B. Neljä pennuista on kuvattu kyynärnivelistään ja arvioitu terveiksi (0/0), kolme on kuvattu selästään ja arvioitu terveiksi (LTV, VA, SP).

Kaarnalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

Ruskeapäistärikön Millin ja valkopohjaisen Kaarnan pentueeseen voi syntyä ruskeapäistärikköjä ja valkopohjaisia pentuja.

VALOKUVIA:
 


Millin ja Hopin kuvat yllä:
Piia Ketvell