takaisin

Syntynyt pentue 10.9.2021 (1u)
PENTU VARATTU

Jette vom Deutschen Orden FI55631/16A x Jahtiladyn Harold FI23275/12A
kasvattaja: Sami Kämäräinen, Kuusamo
puh. 050-5400891 sami.kamarainen(at)dnainternet.net

 

HeW-17 V-17 Jette vom Deutschen Orden

Jeten tiedot KoiraNetissä

Jeten tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Jette on ruskeapäistärikkö saksantuontinarttu, joka on mitattu 60 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu silmistään terveeksi.

KAER-kokeissa Jette on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-palkinnolla. Jeten hakua on kuvattu vauhdikkaaksi ja innokkaaksi.

Näyttelyistä Jetellä on 4 x SERT ja 2 x CACIB, ja se on ollut neljä kertaa ROP. Jette on saavuttanut Helsingin Voittaja- ja Voittaja-tittelit 2017. Junkkarin ulkomuotokatselmuksessa Jette valittiin kauneimmaksi pitkäkarvanartuksi. Jeten esiintymistä on kuvattu rauhalliseksi ja kauniiksi sekä luonnetta ihanaksi, hienoksi, ystävälliseksi ja rauhalliseksi.

Jette on tuotu Saksasta pentuna. Sen isä ja emä ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Molemmat ovat A-lonkkaisia. Isällä on erinomaiset pisteet Saksan monipuolisista käyttökokeista (VJP, HZP, VGP) ja emällä erinomaiset pisteet VJP:stä, erittäin hyvät pisteet HZP:sta ja I palkinto VGP:stä. Jeten isä on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-sg-sg). Emä on arvioitu tyypiltään ja rakenteeltaan erinomaiseksi, karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-v-sg).

Jetellä on 7 pentuesisarusta, joista 5 on käynyt VJP-kokeessa, josta 2 on saanut erittäin hyvät pisteet ja 3 on saanut hyvät pisteet. Kaksi sisaruksista on käynyt HZP-kokeessa, josta toinen on saanut erinomaiset pisteet ja toinen erittäin hyvät pisteet. Jeten lisäksi yksi sen sisaruksista on kuvattu lonkistaan, tulos A.

Jeten ja Haroldin pentuesuunnitelma on uusintayhdistelmä. Jetellä ja Haroldilla on 7 pennun pentue vuodelta 2019. KAER-koekäynti on 2 pennulla, joista Vinha on saanut NUO2-palkinnot metsä- ja peltokokeissa. Näyttelyssä on käynyt 2 pentua: sekä Pieggâ että Ijjâ on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi ERI. Yksi pennuista on lonkkakuvattu terveeksi, A. Vinha on myös arvioitu terveeksi sekä kyynärnivelistään (0/0) että silmistään.

Ruskeapäistärikkö Jette voi periyttää ruskeapäistärikön Haroldin kanssa ruskeapäistärikköjä ja valkopohjaisia jälkeläisiä.


                                                                                                                  kuvat: Piia Ketvell

 

Jahtiladyn Harold

Haran tiedot KoiraNetissä

Haran tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Jetelle on valittu suomalainen 9-vuotias jalostusuros Jahtiladyn Harold. Harold on ruskeapäistärikkö ja 63 cm korkea. Se on tervelonkkainen (A) sekä todettu kyynärnivelistään (0/0) ja silmistään terveeksi. Harold on noussut Saksanseisojakerhon ylläpitämään jalostusrekisteriin.

KAER-kokeissa Harold on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO2-palkinnolla ja avoimessa luokassa AVO1-palkinnolla, jonka myötä Harold nousi KAER-kokeiden voittajaluokkaan. Haroldin hakua on kuvattu riistalle pyrkiväksi ja tehokkaaksi, etenemistä röyhkeäksi ja halukkaaksi.

Näyttelyssä Harold on käynyt kerran ja saanut laatuarvosanan ERI eli erinomainen.

Haroldin isä on suomalainen ja se on palkittu KAER-kokeissa NUO3-palkinnolla peltokokeissa. Näyttelyistä sillä on 1 x SERT, CACIB ja ROP. Haroldin emä on saksantuontinarttu, jolla on KAER-kokeista 2 x NUO2, NUO1-, AVO1- sekä VOI2-palkinnot peltokokeesta. Näyttelyistä Haroldin emällä on 3 x SERT, 2 x CACIB, 2 x ROP ja se on saavuttanut Suomen muotovalion arvon. Haroldin emä on myös noussut Saksanseisojakerhon ylläpitämään jalostusrekisteriin. Haroldin molemmat vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi.

Haroldilla on 7 pentuesisarusta, joista Humulla on NUO2- ja AVO3-palkinnot KAER-kokeista, Häjyllä AVO3-palkinto. Lonkistaan on kuvattu 4 pentua: 4 x A. Kyynärnivelistään on tutkittu 3 pentua: 2 x 0/0, 1 x 0/1. Haroldin lisäksi Humu ja Häjy on todettu silmistään terveiksi. Laatuarvosanan erinomainen on näyttelyistä saanut 6 koiraa; Haroldin lisäksi Humu (3 x SERT ja 3 x ROP), Hector (2 x SERT, 2 x ROP, 1 x CACIB), Humppalulla (2 x SERT, 1 x CACIB, VSP, ja ROP), Häjy (1 x SERT, CACIB ja ROP), Heta (1 x SERT ja ROP). Hörppy Hertta on saanut 2 x EH:n, ja yksi pennuista ei ole käynyt näyttelyissä.

Haroldilla on kaksi aiempaa pentuetta. Jeten pentueen lisäksi Haroldilla on 9 pennun pentue vuodelta 2018 Westfalen’s Danan kanssa. KAER-koekäynti on 3 pennulla, joista Iki-Ihana on saanut NUO1- ja AVO3-palkinnot peltokokeissa. Näyttelyssä on käynyt 7 pentua: Ihqu-Iita on saanut sertin ja Ihqu-Iitan lisäksi Iki-Ihana, Inkeri, Indica, Iivo sekä Ilmari on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi ERI, Iki-Ihana ja Inka erittäin hyväksi EH. Pentueesta on kuvattu 3 pentua A-lonkkaiseksi ja kyynärnivelistään terveeksi (0/0). Iki-Ihana ja Inkeri on arvioitu terveeksi myös silmistään.


Jahtiladyn Harold pohjoisen jahtireissulla.


Jette ja arvokas saalis.


Jette metsäkanalintujahdissa.


Jeten petoeläinkovuus on todettu ketulla.


Jette noutaa riekkoa.


Jette ja pitkäkorva.


Jette ja saalista.