takaisin

Syntynyt pentue 15.2.2023 (1u+2n)

PENNUT MYYTY

-

Jette vom Deutschen Orden FI55631/16A x Dexter von der Frankenhöhe FI38579/17B
kasvattaja: Rovavaaran Kreivin, Sami Kämäräinen, Kuusamo
puh. 050-5400891 sami.kamarainen(at)mail.suomi.net

HeW-17 V-17 Jette vom Deutschen Orden

Jeten tiedot KoiraNetissä
Jeten tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Jette on ruskeapäistärikkö saksantuontinarttu, joka on mitattu 60 cm korkeaksi. Se on 6-vuotias, A-lonkkainen ja todettu silmistään terveeksi.

KAER-kokeissa Jette on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-palkinnolla. Jeten hakua on kuvattu vauhdikkaaksi ja innokkaaksi.

Näyttelyistä Jetellä on 4 x SERT ja 2 x CACIB, ja se on ollut neljä kertaa ROP. Jette on saavuttanut Helsingin Voittaja- ja Voittaja-tittelit 2017. Jette valittiin nuorten koirien jalostustarkastuksessa eli Junkkarissa 2017 kauneimmaksi pitkäkarvanartuksi. Jeten esiintymistä on kuvattu rauhalliseksi ja kauniiksi sekä luonnetta ihanaksi, hienoksi, ystävälliseksi ja rauhalliseksi.

Jette on tuotu Saksasta pentuna. Molemmat vanhemmat ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Sekä isä että emä ovat A-lonkkaisia. Jeten isällä on erinomaiset pisteet Saksan monipuolisista käyttökokeista (VJP, HZP, VGP) ja emällä erinomaiset pisteet VJP:stä, erittäin hyvät pisteet HZP:sta. Lisäksi sillä on I palkinto VGP:stä. Jeten isä on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-sg-sg). Emä on saanut tyypistä ja rakenteesta arvion erinomainen, karvapeitteestä erittäin hyvän (v-v-sg).

Jetellä on 7 pentuesisarusta, joista 5 on käynyt VJP-kokeessa, josta 2 on saanut erittäin hyvät pisteet ja 3 on saanut hyvät pisteet. Kaksi sisaruksista on osallistunut HZP-kokeeseen, josta toinen on saanut erinomaiset pisteet ja toinen erittäin hyvät pisteet. Jeten lisäksi yksi sen sisaruksista on kuvattu lonkistaan, tulos A. Yksi Jeten sisarista on mitattu 60 cm korkeaksi.

Jetellä on kaksi aikaisempaa pentuetta saman uroksen, Jahtiladyn Haroldin kanssa: vuodelta 2019 seitsemän pennun pentue ja vuodelta 2021 yhden pennun pentue. Ensimmäisen pentueen pennuista KAER-koekäynti on 3 pennulla, joista Vinha on saanut NUO2-palkinnot metsä- ja peltokokeissa ja . Näyttelyssä on käynyt 3 pentua: Pieggâ ja Ijjâ on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi ERI, Vinha on ollut lisäksi VSP sekä saavuttanut sertin ja CACIB:n. Kaksi pennuista on lonkkakuvattu terveeksi, A ja arvioitu terveeksi sekä kyynärnivelistään (0/0) että silmistään. Vinha on todettu terveeksi selästään. Piegga on arvioitu terveeksi polvistaan, mutta sillä on todettu selkäkuvissa spondyloosin aste 2 (SP2).

************

FI MVA Dexter von der Frankenhöhe

Dexterin tiedot KoiraNetissä
Dexterin tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Jetelle valittiin suomalainen 4-vuotias uros Dexter v.d. Frankenhöhe, joka on tuotu pentuna Saksasta. Dexter on ruskeapäistärikkö ja mitattu 65 cm korkeaksi. Se on B-lonkkainen ja se on todettu sekä kyynärnivelistään että silmistään terveeksi.

KAER-kokeissa Dexter on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-palkinnolla ja avoimessa luokassa peltokokeissa AVO3- ja 2 x AVO2-palkinnoilla. Dexterin hakua on kuvailtu metsässä luokkaan sopivaksi ja tuulta huomioivaksi, pellolla ajoittain sopivan vauhdikkaaksi ja laajaksi.

Näyttelyssä Dexter on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA). Se on saanut 3 x SERT, 1 x CACIB sekä ollut neljä kertaa ROP ja kerran RYP4. Dexteriä on kuvailtu temperamentiltaan superhyväksi. Dexter on käynyt sekä Junkkarin nuorten koirien jalostustarkastuksessa että aikuisten koirien jalostustarkastuksessa ja arvioitu molemmissa erinomaiseksi.

Dexterin vanhemmat ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Dexterin isällä on erinomaiset pisteet saksalaisista monipuolisista VJP- ja HZP-kokeista, sekä erinomaiset pisteet ja 2. palkinto kaksipäiväisestä VGP-kokeesta. Dexterin emällä on erinomaiset pisteet VJP- ja HZP-kokeista sekä kaksi kertaa 1. palkinto VGP-kokeesta. Lisäksi emä on voittanut kansainvälisen Int. VGP-kokeen. Molemmat vanhemmat ovat A-lonkkaisia. Ulkomuodon osalta Dexterin isä on arvioitu tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg). Emä on arvioitu tyypiltään ja rakenteeltaan erinomaiseksi ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-v-sg). Emä on 60 cm korkea ja valkopohjainen, isä ruskea ja 66 cm korkea.

D-pentueessa on 6 pentuesisarusta. Dexterin lisäksi Donner ja Dana on tuotu Suomeen. Donnerilla ei ole koe- tai näyttelytuloksia, sillä on todettu kivesvika. Danalla on täydet pisteet vesikokeista nuorten luokassa ja avoimessa luokassa. Näyttelyistä Danalla on 2 x SERT ja 2 x ROP, ja se on mitattu 58 cm korkeaksi. Saksassa olevista sisaruksista kaikki kolme ovat käyneet VJP-kokeissa, kaksi näistä on saanut erittäin hyvät pisteet, yksi erinomaiset pisteet. Kaksi siskoa on käynyt HZP-kokeissa ja saanut erittäin hyvät pisteet. Saksaan jääneellä veljellä tai puoliveljillä ei ole todettu kivesvikaa. Dexterin lisäksi kaksi sisarusta on kuvattu lonkistaan, tulos A. Kahden sisaruksen ulkomuoto on arvioitu erittäin hyväksi tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään (sg-sg-sg). Kooltaan näistä veli on mitattu 67 cm korkeaksi ja sisko 60 cm korkeaksi. Dexterillä on aikaisempi 9 pennun pentue keväältä 2022. Ruskeapäistärikkö Jette voi periyttää ruskeapäistärikön Dexterin kanssa ruskeapäistärikköjä ja valkopohjaisia jälkeläisiä.

VALOKUVIA
 

Dexter eli Huti on Suomen muotovalio.
 


Jette poseeraa kameralle, kuvaaja Piia Ketvell.

 

Jette.
 

Huti riekkojahdissa.
 

Huti ja riekot.
 

Jette tunturissa.
 

Huti ja aloituspäivän yhteistyön tulos.
 

Hutin metso.
 

Jette ja arvokas saalis.
 

Jette metsäkanalintujahdissa.
 


Jette ja pitkäkorva.

 

Jette ja teeripaisti.
 

Jeten petoeläinkovuus on todettu ketulla.
 

Jette noutaa riekkoa.
 

Huti Junkkarin ulkomuotoarvostelussa.
 


Jette ja saalista.