takaisin

SYNTYNYT PENTUE 25.5.2023 (3u+10n)
PENNUT MYYTY

-
Jade z Budišovské doliny FI48153/20A x Max von den Horstbüschen 393/14A
kasvattaja: Taikasuon kennel, Saija ja Jussi Suomaa
puh. 040-8351289   saija.suomaa(at)netti.fi

FI MVA V-21 Jade z Budisovske doliny

Jaden tiedot KoiraNetissä
Jaden tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Jade on vaaleapäistärikkö tsekintuontinarttu, joka on mitattu 61 cm korkeaksi. Se on 2-vuotias, A-lonkkainen, kyynärnivelistään 0/0 sekä selästään ja silmistään terveeksi todettu. Jade on noussut näyttöjensä perusteella Saksanseisojakerhon ylläpitämään jalostusrekisteriin.

KAER-kokeissa Jade on palkittu peltokokeissa 2 x NUO1-palkinnolla nuorten luokassa sekä avoimessa luokassa 4 x AVO3-palkinnolla ja AVO1-palkinnolla, jonka myötä Jade nousi voittajaluokkaan. Kokeissa hakua on kuvattu tuloksekkaaksi, vauhdikkaaksi ja luokkaan sopivaksi. Avanssia on kuvattu hyväksi.

Näyttelyistä Jadella on 4 x SERT ja se on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA). Se on ollut neljä kertaa ROP, joista yksi Voittaja-näyttelyssä 2021 ja yksi Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyssä 2022. Jade valittiin myös Junkkarin kauneimmaksi pitkäkarvaiseksi 2021. Jaden käytöstä on kuvattu avoimeksi ja luottavaiseksi.

Jade on tuotu Tšekin tasavallasta pentuna. Sen molemmat vanhemmat ovat tsekkiläisiä jalostusrekisterikoiria. Jaden isä on menestynyt erinomaisesti tsekkiläisissä monipuolisissa metsästyskokeissa: ZV, PZ, LZ, ZVP -kokeissa sekä VZ-kokeessa, josta I palkinto ja parhaat pisteet (4) nenän käytöstä. Jaden isä on myös saavuttanut CACT- ja CACIT-palkinnot käyttökokeista. Myös Jaden emä on menestynyt erinomaisesti tsekkiläisissä monipuolisissa metsästyskokeissa: ZV, PZ, LZ, ZVP, BZ -kokeissa sekä VZ-kokeessa, josta I palkinto ja parhaat pisteet (4) nenän käytöstä. Jaden emä on saavuttanut CACT- ja vara-CACT-palkinnot käyttökokeista. Isä ja emä on molemmat arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi, näyttelyssä ne ovat olleet ROP ja saavuttaneet CACIB:n. Isä on lonkistaan terve B ja mitattu 64 cm korkeaksi. Emä on lonkistaan terve A, kyynäristään terve ja mitattu 63 cm korkeaksi.

Jadella on 11 pentuesisarusta eli pentueessa on yhteensä 12 pentua, 8 urosta ja 4 narttua. Näistä 7 pentua on kuvattu lonkistaan ja ne ovat kaikki A-lonkkaisia. Kyynärnivelistään on kuvattu 7 pentua ja todettu terveiksi 0/0. Pennuista 5 on kuvattu olkanivelistään ja todettu terveiksi. Silmistään on tarkistettu ja terveiksi todettu 3 pentua. Pentuesisarista yksi on saavuttanut käyttövalion arvon sekä erinomaiset pisteet VJP- ja HZP-kokeista. Neljä muuta on saanut VJP-kokeesta erinomaiset pisteet, viides erittäin hyvät pisteet. Yksi on saanut erinomaiset pisteet ja 1. palkinnon verijälkikokeista. Pentuesisarista viisi on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi ja yksi erittäin hyväksi. Jaden lisäksi yksi on saavuttanut muotovalion arvon, yksi on ollut ROP Tšekin erikoisnäyttelyssä ja toinen on ollut ROP Slovakian erikoisnäyttelyssä. Kaksi veljistä on mitattu 65 cm, yksi 66 cm, yksi 64 cm korkeaksi, yksi sisko on mitattu 63 cm korkeaksi.

Jadella ei ole aikaisempia pentueita.

************

Max von den Horstbüschen

Jadelle valittiin saksalainen jalostusrekisteriuros Max von den Horstbüschen. Max on 9-vuotias, ruskea ja 63 cm korkea. Se on A-lonkkainen.

Max on palkittu Saksan monipuolisissa metsästyskokeissa. Se on saanut erinomaiset pisteet VJP-kokeessa (70 p) eli nuorten taipumuskokeessa ja HZP-kokeessa (185 p) eli syysjalostuskokeessa. Lisäksi se on saanut VGP-kokeessa eli täyskäyttökokeessa II palkinnon (313 p).

Ulkomuodoltaan Max on arvioitu jalostuskatselmuksessa tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg). Maxin luonnetta on kuvattu ystävälliseksi, tyyneksi ja rauhalliseksi.

Maxin vanhemmat ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Maxin isä on palkittu VJP-kokeessa erinomaisilla pisteillä ja HZP-kokeessa erittäin hyvillä pisteillä. Maxin emä on palkittu VJP- ja HZP-kokeissa erinomaisilla pisteillä sekä saavuttanut VGP-kokeesta I palkinnon. Molemmat vanhemmat ovat A-lonkkaisia. Ulkomuodon osalta isä on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan erittäin hyväksi ja karvapeitteeltään erinomaiseksi (v-sg-v). Emä on arvioitu tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erinomaiseksi (v-v-v). Isä on 65 cm korkea ja valkopohjainen, emä ruskea ja 61 cm korkea.

Maxilla on ainoastaan 1 pentueveli, jolla ei ole jalostusnäyttöjä.

Maxilla on kaksi aikaisempaa pentuetta vuosilta 2016 ja 2019. Molemmissa on 9 pentua. Ainoastaan 3 pennuista on kuvattu lonkistaan: 2 x A, 1 x B. Yhdellä pennuista on maininta entropiumista. Vuoden 2016 pentueesta VJP-kokeeseen on osallistunut 8 pentua, joista 5 on saanut erinomaiset pisteet ja 3 erittäin hyvät pisteet. HZP-kokeesta 5 pentua on saanut erittäin hyvät ja 1 erinomaiset pisteet. Lisäksi VGP-kokeeseen on osallistunut 2 pentua, joista toinen on saanut I palkinnon ja toinen III palkinnon. Vuoden 2019 pentueesta ainoastaan kahdella on tulos HZP-kokeesta, mutta molemmat sai erinomaiset pisteet (koronasulku sotki koekauden).

Jade on valkopohjainen ja ruskealla Maxilla on aikaisemmissa pentueissa ruskeita, ruskeapäistärikköjä ja valkopohjaisia pentuja. Joten Jaden ja Maxin pennut voivat olla väriltään ruskeita, ruskeapäistärikköjä tai valkopohjaisia.

VALOKUVIA
 


kuva: Viivi Oksala