takaisin

Syntynyt pentue 4.3.2022 (4u+5n)
PENNUT VARATTU

Izza z Bubišovske doliny FI41579/19 x Dexter von der Frankenhöhe FI38579/17
kasvattaja: Olli Huttunen, Haukipudas
puh. 0504635523 olli.m.huttunen(at)outlook.com

 

Izza z Bubišovske doliny

Izzan tiedot KoiraNetissä
Izzan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa

Izza on ruskea tsekintuontinarttu, joka on mitattu 60 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu kyynärnivelistään (0/0) terveeksi. Silmätarkastuksessa Izzalta löydettiin lievä distichiasis, tarkemmin sanoen yksittäinen ylimääräinen karva silmäluomessa, joka ei vaivaa koiraa eikä estä jalostuskäyttöä (Kennelliitto). Izza on noussut näyttöjensä perusteella Saksanseisojakerhon ylläpitämään jalostusrekisteriin.

KAER-kokeissa Izza on palkittu nuorten luokassa peltokokeessa NUO1-palkinnolla. Ensimmäisenä avoimen luokan syksynään Izza saavutti ensin metsäkokeessa AVO3-palkinnon, sitten peltokokeessa AVO2-palkinnon ja kolmannessa avoimen luokan kokeessaan pellolta AVO1-palkinnon nousten näin voittajaluokkaan. Izzan hakua on kuvattu laajaksi, kovavauhtiseksi, yläpäiseksi ja riistalle pyrkiväksi. Izzan seisontaa on kuvailtu kiinteäksi ja etenemistä vapautuneeksi.

Näyttelyistä Izzalla on 1 x SERT ja 1 x ROP. Izzan luonnetta on kuvattu reippaaksi.

Izza on tuotu Tsekistä pentuna. Sen isä ja emä ovat tsekkiläisiä jalostusrekisterikoiria. Molemmat vanhemmat ovat suorittaneet Tsekin monipuoliset käyttökokeet (ZV, PZ, ZVP) erinomaisilla tuloksilla. Isällä on lisäksi erinomaiset tulokset LZ, VZ ja MVZ -kokeista ja emällä erinomaiset tulokset LZ ja MVZ -kokeista. Molemmat ovat A-lonkkaisia. Emä on Tsekin muotovalio, isä on arvioitu ulkomuodoltaan erittäin hyväksi (sg). Izzan isä on mitattu 62 cm korkeaksi ja emä 63 cm korkeaksi.

I-pentueessa on 9 pentua. Näistä 5 on käynyt kokeissa. Sisaruksista 3 on käynyt monipuolisissa tsekkiläisissä metsästyskokeissa: Iris ZV, PZ, SvP, LZ ja VZ kaikista 1. palkinto, Irwin ZV, PZ, SZVP ja LZ kaikista 1. palkinto, Imm ZV, PZ ja LZ kaikista 1. palkinto. Lisäksi Irenka on saanut erinomaiset pisteet saksalaisissa VJP- ja HZP-kokeissa sekä saavuttanut VGP-kokeesta II palkinnon. Pentueesta yhteensä 6 koiraa on kuvattu lonkistaan ja todettu terveiksi, 5 x A, 1 x B. Lisäksi ne on todettu kyynärnivelistään terveiksi (0/0). Ulkomuodoltaan I-pentueen koirista 4 on arvioitu erinomaisiksi, 1 erittäin hyväksi. Iris on voittanut Tsekin erikoisnäyttelyssä, ollut kerran RYP1 ja kerran BIS (koko näyttelyn kaunein). Irwin on maailmanvoittaja, erikoisnäyttelyssä juniorivoittaja. Nartut ovat kooltaan 60–63 cm ja urokset 65–67 cm.

Izzalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

 

FI MVA Dexter von der Frankenhöhe

Dexterin tiedot KoiraNetissä
Dexterin tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa

Izzalle valittiin suomalainen, pentuna Saksasta tuotu 4-vuotias uros Dexter v.d. Frankenhöhe. Dexter on ruskeapäistärikkö ja mitattu 65 cm korkeaksi. Se on B-lonkkainen ja se on todettu sekä kyynärnivelistään että silmistään terveeksi.

KAER-kokeissa Dexter on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-palkinnolla ja avoimessa luokassa peltokokeissa AVO3- ja 2 x AVO2-palkinnoilla. Dexterin hakua on kuvailtu metsässä luokkaan sopivaksi ja tuulta huomioivaksi, pellolla ajoittain sopivan vauhdikkaaksi ja laajaksi.

Näyttelyssä Dexter on saavuttanut 3 x SERT, 1 x CACIB sekä ollut neljä kertaa ROP ja kerran RYP4. Dexteriä on kuvailtu temperamentiltaan superhyväksi. Dexter on käynyt sekä Junkkarin nuorten koirien jalostustarkastuksessa että aikuisten koirien jalostustarkastuksessa ja arvioitu molemmissa erinomaiseksi. Dexter on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA).

Dexterin vanhemmat ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Dexterin isällä on erinomaiset pisteet saksalaisista monipuolisista VJP- ja HZP-kokeista, sekä erinomaiset pisteet ja 2. palkinto kaksipäiväisestä VGP-kokeesta. Dexterin emällä on erinomaiset pisteet VJP- ja HZP-kokeista sekä kaksi kertaa 1. palkinto VGP-kokeesta. Lisäksi emä on voittanut kansainvälisen Int. VGP-kokeen. Molemmat vanhemmat ovat A-lonkkaisia. Dexterin isä on arvioitu tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg). Emä on arvioitu tyypiltään ja rakenteeltaan erinomaiseksi ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-v-sg). Emä on 60 cm korkea ja valkopohjainen, isä ruskea ja 66 cm korkea.

D-pentueessa on 6 pentuesisarusta. Dexterin lisäksi Donner ja Dana tuotiin Suomeen. Donnerilla ei ole koe- tai näyttelytuloksia, sillä on todettu kivesvika. Danalla on täydet pisteet vesikokeista nuorten luokassa ja avoimessa luokassa. Näyttelyistä sillä on 2 x SERT ja 2 x ROP, ja se on mitattu 58 cm korkeaksi. Saksassa olevista sisaruksista kaikki kolme ovat käyneet VJP-kokeissa, kaksi näistä on saanut erittäin hyvät pisteet (61 p ja 62 p), yksi erinomaiset pisteet (70 p). Kaksi siskoa on käynyt HZP-kokeissa ja saanut erittäin hyvät pisteet (166 p ja 170 p). Saksaan jääneellä veljellä tai puoliveljillä ei ole todettu kivesvikaa. Dexterin lisäksi kaksi sisarusta on kuvattu lonkistaan, tulos A. Kahden sisaruksen ulkomuoto on arvioitu erittäin hyväksi tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään (sg-sg-sg). Kooltaan näistä veli on mitattu 67 cm korkeaksi ja sisko 60 cm korkeaksi.

Dexterillä ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

Ruskean Izzan ja ruskeapäistärikön Dexterin pentueeseen voi syntyä ruskeita, ruskeapäistärikköjä ja valkopohjaisia pentuja.

*********

VALOKUVIA


Dexter eli Huti on Suomen muotovalio.


Isa on käynyt näyttelyssä kahdesti, tässä toisen käynnin
palkinnot.


Isa pellolla kevättalvella.


Huti riekkojahdissa.


Isa ja riekot.


Huti ja riekot.


Hutin metso.


Isa ja poikametso.


Huti ja aloituspäivän yhteistyön tulos.


Isan metsäjahtikauden aloitus.


Isa ja sorsat.


Huti Junkkarin ulkomuotoarvostelussa.