takaisin

Syntynyt pentue 22.2.2022 (2u+4n)
PENNUT VARATTU

Gitta vom Rötelstein FI40250/14A x Aro FI26846/18A
kasvattaja: Taikasuon kennel, Saija ja Jussi Suomaa
puh. 040-8351289   saija.suomaa(at)netti.fi

 

FI MVA Gitta vom Rötelstein

Gitta 2v

Gittan tiedot KoiraNetissä

Gitan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Gitta on kokoruskea sveitsintuontinarttu, joka on mitattu 64 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu silmistään terveeksi. Gitta on saavuttanut jalostuskelpoisuuden Saksassa ja se on noussut myös Suomessa jalostusrekisteriin.

Saksan VJP-kokeista Gitta on saanut erinomaiset 72 pistettä ja HZP-syysjalostuskokeesta erinomaiset 186 pistettä. Saksassa jalostuskelpoisuuteen vaadittavan haukkuen ajotaipumuksen Gitta osoitti kevään VJP-kokeen yhteydessä, ja petoeläinkovuutensa se on osoittanut supikoiralla. Suomen KAER-kokeissa Gitta on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO1-palkinnolla ja avoimessa luokassa 3 x AVO2- ja AVO3-palkinnolla. Gitan hakua on kuvattu laajaksi, vauhdikkaaksi ja riistalle pyrkiväksi. Sen avanssia on kehuttu hyväksi ja reippaaksi.

Näyttelyistä Gitalla on 3 x SERT. Se on ollut kaksi kertaa ROP ja erikoisnäyttelyssä 2015 VSP. Gitta on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA). Gitan esiintymistä on kuvattu rauhalliseksi ja luonnetta iloiseksi. Saksassa Gitta on arvioitu ulkomuodostaan jalostuskatselmuksessa kaksi kertaa ja saanut molemmilla kerroilla tyypistä, rakenteesta ja karvapeitteestä arvion erittäin hyvä eli sg-sg-sg.

Gitta on tuotu Sveitsistä pentuna. Sen isä on saksalainen jalostusrekisteriuros ja emä Saksan jalostusrekisterissä oleva sveitsiläinen narttu. Gitan emä on A-lonkkainen ja isä B-lonkkainen. Molemmilla on erinomaiset pisteet Saksan monipuolisista käyttökokeista (VJP, HZP, VGP). Gitan emä on arvioitu tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erinomaiseksi (v-v-v). Isä on arvioitu tyypiltään ja karvapeitteeltään erinomaiseksi, rakenteeltaan erittäin hyväksi (v-sg-v). Gitan isä on mitattu 66 cm korkeaksi ja emä 62 cm korkeaksi.

Gitalla on vain kolme pentuesisarusta, joista Greta asuu Suomessa. Näyttelyssä Greta on arvioitu erittäin hyväksi (EH) ja sen silmät on todettu terveiksi. Sillä ei ole tulosta KAER-kokeista. Veli Gips ja sisko Gina asuvat Sveitsissä. Molemmat ovat saaneet VJP-kokeesta erinomaiset 73 pistettä. Gips on saanut HZP-kokeesta erinomaiset 185 pistettä. Gina on saanut HZP-kokeesta 191 ja 193 pistettä ja se voitti Saksan rotujärjestön Schorlemer-ikäluokkakatselmuksen 2015. Gina ja Gips ovat molemmat suorittaneet monipuolisen kaksipäiväisen VGP-kokeen 333 pisteellä ja I palkinnolla. Gips on B-lonkkainen ja Gina A-lonkkainen. Molemmat on todettu myös kyynärnivelistään ja olkanivelistään terveiksi. Gitan siskot ovat kooltaan 61 ja 62 cm, veli 64 cm.

 

Aro

Aron tiedot KoiraNetissä

Aron tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Gitalle valittiin suomalainen 4-vuotias uros Aro. Aro on ruskea ja 65 cm korkea. Se on A-lonkkainen sekä todettu kyynärnivelistään (0/0) ja silmistään terveeksi.

KAER-kokeissa Aro on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-palkinnolla. Aron hakua on kuvattu riittäväksi, etenemistä räväkäksi.

Näyttelyssä Aro on saavuttanut 2 x SERT ja ollut kahdesti VSP, toisella kertaa erikoisnäyttelyssä 2019. Aro oli kaunein pitkäkarvainen Junkkarin 2019 jalostuskatselmuksessa.

Aron isä on suomalainen ja se on palkittu KAER-kokeissa AVO3-palkinnolla peltokokeissa. Näyttelyistä sillä on 1 x SERT, CACIB ja ROP. Aron emä on saksantuontinarttu, jolla on KAER-kokeista NUO1-palkinto pellolta. Näyttelyssä emä on saanut laatuarvosanan EH eli erittäin hyvä. Aron molemmat vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi, molempien silmät on todettu terveiksi ja emän kyynärnivelet on todettu terveiksi (0/0). Aron isä on mitattu 65 cm korkeaksi ja emä 59 cm korkeaksi.

Arolla on 6 pentuesisarusta, joista Aralla on KAER-kokeista NUO2-palkinto pellolta. Ansalla on 3/5p vesityökokeesta. Laatuarvosanan erinomainen on näyttelyistä saanut Aron lisäksi kaksi veljeä. Ara on mitattu 60 cm korkeaksi ja se on arvioitu Junkkarin ulkomuotokatselmuksessa erinomaiseksi.

Gitalla tai Arolla ei ole aikaisempia pentueita, joten niiden väriperiyttämisestä ei ole varmuutta. Ruskea koira voi periyttää pelkästään ruskeaa tai se voi saada myös ruskeapäistärikköjä ja/tai valkopohjaisia jälkeläisiä, riippuen kyseisen ruskean koiran perimästä. Sekä Gitalla että Arolla on vaalea rintalaikku, mikä tarkoittaa sitä, että ne voivat periyttää myös muita kuin ruskeita jälkeläisiä. Gitan emä on valkopohjainen, samoin kuin Aron isä, minkä vuoksi on todennäköistä, että pennut voivat olla väriltään ruskeita tai valkopohjaisia, mutta mahdollisesti myös ruskeapäistärikköjä.

************


Aro ja metso, kuva: Johannes Andersson.


Gitan nouto.


Gitta ja riekot.


Aro seisonnalla.


Gitta ja supi.


Gitta vesipeto, kuva: Susanna Hemphill.


Gitta ja sorsat.


Gitta vom Rötelstein, kuva: Piia ketvell.


Aro oli Junkkarin 2019 kaunein pitkäkarvainen, kuva: Piia Ketvell.


Gitta ja kettu.