takaisin

Syntynyt pentue 8.5.2023 (2u+4n)

PENNUT MYYTY
 
Bonnie von Kollersdorf FI24990/15A x Rovavaaran Kreivin Vinha FI32408/19A
kasvattaja: Tuomas Sulander, Kuusamo  Erämaisteri - YouTube
puh. 040-5026350 sulander84(at)gmail.com

Bonnie von Kollersdorf

Bonnien tiedot KoiraNetissä
Bonnien tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Bonnie on 7-vuotias ruskeavalkoinen itävallantuontinarttu. Se on noin 61 cm korkea ja tervelonkkainen (A). Bonnie on todettu 2,5-vuotiaana silmistään terveeksi, mutta 6-vuotiaana siltä löytyi linssin etuosasta pieni muutos, joka luokiteltiin kortikaaliseksi kaihiksi. Tämä muutos on erilainen kuin pitkäkarvaisella perinnölliseksi todettu posterior polaarinen kortikaalinen kaihi. Asiantuntijaeläinlääkärin mukaan Bonnieta voi käyttää jalostukseen terveen partnerin kanssa.

KAER-kokeissa Bonnie on palkittu avoimessa luokassa metsäkokeissa AVO2-palkinnolla ja peltokokeissa AVO3-palkinnolla. Bonnien hakua on kuvattu selkeästi riistalle pyrkiväksi ja hyvin tuulta käyttäväksi, sen seisontaa on kuvattu hienoksi ja kiinteäksi, nostoa puolestaan hyväksi ja vapautuneeksi.

Näyttelyistä Bonniella on 2 x ERI ja 1 x EH. Bonnien käytöstä on kuvattu ihanaksi ja avoimeksi, luonnetta rauhalliseksi.

Bonnie on tuotu Suomeen Itävallasta pentuna. Sen isä on saksalainen ja emä  itävaltalainen jalostusrekisterikoira. Bonnien isä on suorittanut Saksan monipuoliset käyttökokeet (VJP, HZP), joista sillä on erittäin hyvät tulokset. Emällä on erinomaiset pisteet AP- ja FUW-kokeista sekä erinomaiset pisteet, mutta III palkinto VGP-kokeesta. Molemmat ovat A-lonkkaisia. Ulkomuodon osalta isä on jalostuskatselmuksessa arvioitu tyypiltään ja rakenteeltaan erittäin hyväksi, karvapeitteeltään erinomaiseksi (sg-sg-v). Emä on arvioitu tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg).

Bonniella on 10 pentuesisarta, joista Bonnien lisäksi Biana asuu Suomessa. Bianalla ei ole koetulosta, näyttelystä sillä on ERI ja se on mitattu 65 cm korkeaksi. Itävallasta ei valitettavasti ole käytettävissä jalostustietokantaa, joten sisaruksista ei ole virallista koe- ja terveystilastoa.

Bonniella on yksi 6 pennun pentue vuodelta 2021. Pentueesta ei ole virallisia terveystietoja, koe- eikä näyttelytuloksia. Kasvattajan mukaan kahdella urospennuista on todettu kivesvika.

************

Rovavaaran Kreivin Vinha

Vinhan tiedot KoiraNetissä
Vinhan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Bonnielle on valittu suomalainen 4-vuotias uros Rovavaaran Kreivin Vinha. Vinha on vaaleapäistärikkö ja mitattu epävirallisessa mittauksessa 61-62cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen sekä todettu kyynärnivelistään (0/0), silmistään ja selästään terveeksi.

KAER-kokeissa Vinha on palkittu NUO2-palkinnoilla nuorten luokassa sekä metsä- että peltokokeissa. Avoimessa luokassa Vinha ei ole tullut palkituksi. Vinhan hakua on kuvailtu reippaaksi ja riistalle pyrkiväksi, sen avanssia on kehuttu räväkäksi ja halukkaaksi.

Ulkomuodoltaan Vinha on arvioitu näyttelyssä laatuarvosanalla erinomainen ja sillä on 1 x SERT, 1 x CACIB ja 1 x VSP.

Vinhan isä on suomalainen ja se on palkittu KAER NUO2- ja AVO1-palkinnoilla peltokokeissa. Näyttelyssä isä on saanut laatuarvosanan erinomainen ja se on mitattu 63 cm korkeaksi. Vinhan emä on tuotu pentuna Saksasta. Sillä on KAER-kokeesta NUO3-palkinto pellolta. Ulkomuodoltaan emä on arvioitu erinomaiseksi ja sillä on näyttelyistä 4 x SERT, 2 x CACIB, 4 x ROP sekä Helsinki Winner- ja Voittaja-tittelit 2017. Emä oli Junkkarissa 2017 (nuorten koirien jalostuskatselmus) kaunein pitkäkarvanarttu. Vinhan emä on mitattu 60 cm korkeaksi. Molemmat Vinhan vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi ja silmistään terveiksi, isä myös kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Vinhalla on 6 pentuesisarusta. Vinhan lisäksi kaksi pennuista on osallistunut KAER-kokeeseen. Pieggâ on saavuttanut AVO2-palkinnon peltokokeesta ja AVO3-palkinnon metsäkokeesta, Ijjân jäädessä palkinnotta. Sekä Pieggâ että Ijjâ on arvioitu näyttelyssä ulkomuodostaan erinomaiseksi. Pieggâ on tutkittu lonkistaan (A), kyynäristään (0/0), polvistaan ja silmistään terveeksi, mutta selkäkuvissa sillä on todettu spondyloosin aste 2 (SP2). Yhdistelmä uusittiin syksyllä 2021, jolloin syntyi yksi pentuesisarus lisää.

Vinhalla on kaksi aikaisempaa pentuetta, yksi pentu vuodelta 2021 sekä Ruotsissa kevään 2022 pentueesta 9 pentua, joista yksi on rekisteröity Suomeen. Vuonna 2021 syntyneestä pennusta ei ole terveystietoja, koe- eikä näyttelytuloksia. Vuoden 2022 pennut ovat vielä liian nuoria, jotta niistä voisi olla jalostustietoja.

Ruskeavalkoisen Bonnien ja valkopohjaisen Vinhan pentueeseen voi syntyä pelkästään valkopohjaisia pentuja.

VALOKUVIA
 


Bonnie von Kollersdorf.

 

Rovavaaran Kreivin Vinha.
 


Rovavaaran Kreivin Vinha ja metsoukot.

 

Bonnie metsäkanalintujahdissa.
 

Rovavaaran Kreivin Vinha sorsajahdissa.
 

Bonnien hanhinouto.
 

Bonnie passissa.
 


Rovavaaran Kreivin Vinha ja teeripaisti.