takaisin

Syntynyt pentue 21.4.2022 (9n)

Beretta z Čichova ČLP/DO/8859 x Rovavaaran Kreivin Vinha FI32408/19A
kasvattaja: kennel od Zelenského potoka,
Marketa Petru, Haaparanta
Kennel Website
puh. +46722216606, +420605468987
odzelenskehopotoka(at)gmail.com

Marketa Petru on tsekkiläinen kasvattaja, joka asuu toistaiseksi Ruotsissa ja on liittynyt myös Suomen Pitkäkarvakerhon jäseneksi. Hän aikoo astuttaa tsekkiläisen narttunsa Beretan suomalaisella uroksella. Pennut rekisteröidään Tsekin tasavaltaan, mutta kasvattaja myy mielellään osan pennuista Suomeen. Marketa puhuu ja kirjoittaa hyvää englantia. Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä rotumme yhteyshenkilöltä Saija Suomaalta.

 

Beretta z Čichova

Beretta on tsekkiläinen ruskea narttu, jolla on valkoinen rintalaikku. Se on B-lonkkainen ja mitattu 64 cm korkeaksi.

Beretta on suorittanut tsekkiläisen ZV-taipumuskokeen (vrt. VJP) ja ZVP-vesikokeen I palkinnolla ja PZ-syyskokeen (vrt. HZP) II palkinnolla. Beretta on saanut nenän käytöstä arvosanaksi 4 (korkein arvio).

Ulkomuodoltaan Beretta on arvioitu erinomaiseksi. Näyttelyistä se on saanut 4 x SERT ja ollut kaksi kertaa ROP.

Beretta on kasvatettu Tsekin tasavallassa. Sen isä ja emä ovat tsekkiläisiä jalostusrekisterikoiria. Molemmat vanhemmat ovat A-lonkkaisia. Beretan isä on suorittanut Tsekin monipuoliset käyttökokeet ja sillä on I palkinnot VJP- ja HZP-kokeita vastaavista tsekkiläisistä ZV- ja PZ-kokeista, I palkinto verijälkikokeesta sekä II palkinto VGP-koetta vastaavasta VZ-kokeesta. Beretan emä on suorittanut tsekkiläisen PZ-kokeen ja BZ-kokeen I palkinnolla. Ulkomuodoltaan Beretan emä on arvioitu erinomaiseksi. Beretan isä on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi (v-v-v) ja se on menestynyt tsekkiläisissä näyttelyissä erinomaisesti.

Beretalla on 9 pentuesisarta. Yksi veljistä on mitattu 66 cm korkeaksi ja arvioitu ulkomuodoltaan erittäin hyväksi. Se on suorittanut tsekkiläiset ZV-taipumuskokeen ja PZ-syyskokeen I palkinnolla, LZ-metsäkokeen I palkinnolla, VP-vesikokeet II palkinnolla sekä VZ-käyttökokeet II palkinnolla. Myös yksi Beretan siskoista on suorittanut ZV- ja PZ-kokeet I palkinnolla. Pentueesta on arvioitu lonkista Beretan lisäksi 2 sen sisaruksista: 1 x A, 1 x B, 1 x C.

Beretan sisko Ada asuu Suomessa. KAER-kokeissa Ada on palkittu nuorten luokassa peltokokeessa NUO3-palkinnolla ja metsäkokeessa NUO3-palkinnolla. Näyttelyistä Adalla on 2 x SERT ja se on ollut kaksi kertaa ROP. Adan pentuesisaruksista 1 uroksen ja 1 nartun lonkat on arvioitu A:ksi, 1 uroksen lonkat B:ksi. Kaikki kolme on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaisiksi. Kaikki kolme ovat suorittaneet tsekkiläiset PZ-, ZV- ja SVP-kokeet 1. palkinnolla. Beretta on saman yhdistelmän uusinnasta.

Beretalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

 

Rovavaaran Kreivin Vinha

Vinhan tiedot KoiraNetissä

Vinhan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Beretalle on valittu suomalainen 2,5-vuotias uros Rovavaaran Kreivin Vinha. Vinha on vaaleapäistärikkö ja mitattu epävirallisessa mittauksessa 61-62cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen sekä todettu kyynärnivelistään (0/0), silmistään ja selästään terveeksi.

KAER-kokeissa Vinha on palkittu nuorten luokassa sekä metsä- että peltokokeissa NUO2-palkinnoilla. Vinhan hakua on kuvailtu reippaaksi ja riistalle pyrkiväksi, avanssia on kehuttu räjähtäväksi ja vapautuneeksi.

Ulkomuodoltaan Vinha on arvioitu erinomaiseksi. Näyttelyistä sillä on 1 x SERT, 1 x CACIB ja 1 x VSP.

Vinhan isä on suomalainen ja se on palkittu KAER NUO2- ja AVO1-palkinnoilla peltokokeissa. Näyttelyssä isä on saanut laatuarvosanan ERI eli erinomainen. Vinhan emä on saksantuontinarttu, jolla on KAER-kokeesta NUO3-palkinto pellolta. Näyttelyistä emällä on 4 x SERT, 2 x CACIB, 4 x ROP ja se on saanut Helsinki Winner- ja Voittaja-tittelit 2017. Emä oli Junkkarin 2017 (nuorten koirien jalostuskatselmus) kaunein pitkäkarvanarttu. Vinhan molemmat vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi ja silmistään terveiksi, isä myös kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Vinhalla on 6 pentuesisarusta. Vinhan lisäksi kaksi pennuista on käynyt KAER-kokeessa, joista toinen on saavuttanut AVO2-tuloksen pellolta, toinen jäänyt ilman tulosta. Kaksi sisaruksista on arvioitu ulkomuodostaan, molemmat erinomaiseksi. Yksi sisaruksista on tutkittu lonkistaan (A), kyynäristään (0/0) ja silmistään terveeksi.

Vinhalla on yksi aikaisempi pentu kevään 2021 pentueesta.

Ruskean (valkoinen rintalaikku) Beretan ja valkopohjaisen Vinhan pentueeseen voi syntyä ruskeita, ruskeapäistärikköjä tai/ja valkopohjaisia pentuja..

*********


Beretta kyyhkyjahdissa.


Rovavaaran Kreivin Vinha.


Beretta loikkaa veteen.


Rovavaaran Kreivin Vinha sorsajahdissa.


Beretan kettunouto.


Beretta ja pienpetosaalista.


Beretan fasaaninouto.


Rovavaaran Kreivin Vinha ja mettoukot.


Rovavaaran Kreivin Vinha ja teeripaisti.


Beretta.


Beretta villisikajahdissa.