takaisin

Syntynyt pentue 17.3.2023 (6u+3n)

-PENNUT MYYTY
 
Kutimäen BellaDonna FI18103/20A x Kjöttegern's Ferrari SE49031/2016A
kasvattaja: Kutimäen kennel,
Joni Riste ja Linda Uljas, Hollola
puh. 045-1113102  joni.riste(at)hotmail.com

FI MVA Kutimäen BellaDonna

Bellan tiedot KoiraNetissä
Bellan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Bella on 2-vuotias vaaleapäistärikkö narttu, joka on mitattu 61-63 cm korkeaksi. Bella on A-lonkkainen ja todettu sekä silmistään että selästään (VA0,LTV0,SP0) terveeksi, kyynärnivelet ovat 0/1 (toisella puolella lievät muutokset).

KAER-kokeissa Bella on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO1-palkinnolla. Vielä nuorten luokan ikäisenä Bella saavutti avoimen luokan peltokokeessa AVO2-palkinnon, hieman myöhemmin myös AVO1-palkinnon, jonka myötä Bella nousi voittajaluokkaan. Kuluneena syksynä Bella saavutti ensimmäisessä voittajaluokan kokeessaan VOI1-palkinnon metsässä ja myöhemmin myös VOI1- ja VOI2-palkinnot peltokokeista. Bellan hakua on kuvattu laajaksi, vauhdikkaaksi, maastonpeittäväksi ja selvästi riistalle pyrkiväksi. Bellan seisontaa on kuvailtu kiinteäksi, avanssia vapautuneeksi ja innokkaaksi.

Näyttelyistä Bellalla on 3 x SERT. Se on ollut kerran ROP ja kaksi kertaa VSP. Bella on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA). Bellan luonnetta on kuvattu hyväksi ja käyttäytymistä miellyttäväksi sekä rauhalliseksi.

Bella on kasvatettu Suomessa. Sen isä on suomalainen saksantuontiuros, joka on palkittu KAER-kokeiden nuorten luokassa NUO3-, 2 x NUO2- ja NUO1-palkinnoilla peltokokeissa sekä avoimessa luokassa peltokokeissa AVO3- ja 3 x AVO2-palkinnoilla sekä metsäkokeessa AVO3-palkinnolla. Näyttelyissä isä on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA) ja se on ollut kolme kertaa ROP-koira. Isä oli Junkkarin 2018 (nuorten koirien jalostuskatselmus) kaunein pitkäkarvainen ja ROP Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyssä 2018. Bellan emä on suomalainen saksantuontinarttu, joka on palkittu Saksan monipuolisissa metsästyskokeissa. VJP-kokeista eli nuorten koirien kevättaipumuskokeista emällä on erittäin hyvät 66 pistettä ja HZP-syysjalostuskokeesta erittäin hyvät 175 pistettä. Näyttöjensä perusteella Bellan emä on saavuttanut Saksassa jalostuskelpoisuuden. Se on noussut myös Saksanseisojakerhon ylläpitämään jalostusrekisteriin. Suomen KAER-kokeissa emä on palkittu peltokokeissa nuorten luokan NUO2-palkinnolla ja avoimen luokan AVO2-palkinnolla. Näyttelyistä emällä on 2 x SERT ja 2 x VASERT, ROP se on ollut kerran. Jalostuskatselmuksessa Saksassa emä on arvioitu ulkomuodon osalta tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg). Bellan isä on mitattu 65 cm korkeaksi ja emä 62-63 cm korkeaksi. Molemmat vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi ja kyynärnivelistään terveeksi 0/0, isä myös silmistään terveeksi. Emältä löytyi 5-vuotiaana kaihi, joka luokiteltiin nimikkeellä ”muu vähämerkityksinen kaihi”.

Bellalla on 6 pentuesisarta. Kaksi veljeä on palkittu KAER-kokeissa. Boratilla on 3 x NUO2-palkinto ja Brenkulla 1 x NUO2-palkinto nuorten luokasta peltokokeessa, avoimesta luokasta Brenkulla on 1 x AVO2-palkinto pellolta. Näyttelyistä molemmilla veljillä on 3 x SERT ja 3 x ROP. Myös Bamse on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi. Borat ja Brenkku on mitattu 66 cm korkeaksi, Bamse 69 cm korkeaksi. Beta on osallistunut nuorten luokan vesityökokeeseen saaden 9 pistettä. Borat on arvioitu A-lonkkaiseksi sekä kyynärnivelistään (0/0) että selästään (VA0,LTV0,SP0) terveeksi.

Bellalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

************

Kjöttegern's Ferrari

Video: Ripjakt med Findus 2021

Kasvattaja valitsi Bellalle ruotsalaisen, Norjassa syntyneen 7-vuotiaan uroksen Kjöttjegern's Ferrari. Ferrari on ruskea ja mitattu 65 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja se on todettu kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Ruotsin metsästyskokeissa Ferrari on palkittu avoimessa luokassa tunturikokeissa 2 x AVO1-palkinnolla. Ferrarin hakua on kuvailtu oikein hyväksi, etenemistä halukkaaksi ja nopeaksi.

Näyttelyssä Ferrari on saavuttanut 2 x SERT ja ollut kaksi kertaa ROP.

Ferrarin vanhemmat ovat norjalaisia jalostuskoiria, mutta niiden molempien lähisuvussa on hollantilaisia sukulinjoja. Ferrarin isällä on norjalaisista kokeista 2. palkinto nuorten luokasta sekä 2. ja 1. palkinto avoimesta luokasta. Isä on saavuttanut näyttelyissä Norjan muotovalion arvon, ja se on A-lonkkainen. Emä on saanut näyttelystä arvosanan erittäin hyvä.

Ferrarin lisäksi Kjöttjegern's Alfa Romeo asuu Ruotsissa. Alfa Romeolla ei ole koetuloksia, näyttelyssä se on arvioitu ulkomuodoltaan erittäin hyväksi. Alfa Romeo on kuvattu lonkistaan terveeksi A ja kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Ferrarilla on Ruotsissa kaksi aiempaa pentuetta, 2 pennun pentue vuodelta 2019 ja 6 pennun pentue vuodelta 2022. Toinen vuoden 2019 pennuista on arvioitu näyttelyssä ulkomuodoltaan erinomaiseksi ja se saanut hyväksytyn arvosanan verijälkikokeesta.

Valkopohjaisen Bellan ja ruskean Ferrarin pentueeseen voi syntyä ainakin ruskeita ja valkopohjaisia pentuja.

VALOKUVIA
 

Findus riekkojahdissa.
 

Bella metsäkanalintujahdin 2022 aloituksessa Ruotsissa.