takaisin

Astutussuunnitelma
Astutetaan seuraavaan juoksuun loppusyksystä tai alkutalvesta

Kutimäen BellaDonna FI18103/20A x Kjöttegern's Ferrari SE49031/2016A
kasvattaja: Kutimäen kennel,
Joni Riste ja Linda Uljas, Hollola
puh. 045-1113102  joni.riste(at)hotmail.com

 

FI MVA Kutimäen BellaDonna

Bellan tiedot KoiraNetissä

Bellan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Bella on 2-vuotias vaaleapäistärikkö narttu, joka on mitattu 61-63 cm korkeaksi. Bella on A-lonkkainen ja todettu sekä silmistään että selästään (VA0,LTV0,SP0) terveeksi, kyynärnivelet ovat 0/1 (toisella puolella lievät muutokset).

KAER-kokeissa Bella on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO1-palkinnolla. Vielä nuorten luokan ikäisenä Bella saavutti avoimen luokan peltokokeessa AVO2-palkinnon, ja hieman myöhemmin myös AVO1-palkinnon nousten näin voittajaluokkaan. Tänä syksynä Bella saavutti ensimmäisessä voittajaluokan kokeessaan VOI1-palkinnon metsässä. Bellan hakua on kuvattu laajaksi, vauhdikkaaksi, maastonpeittäväksi ja selvästi riistalle pyrkiväksi. Bellan seisontaa on kuvailtu kiinteäksi, avanssia vapautuneeksi ja innokkaaksi.

Näyttelyistä Bellalla on 3 x SERT. Se on ollut kerran ROP ja kaksi kertaa VSP. Bella on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA). Bellan luonnetta on kuvattu hyväksi ja käyttäytymistä miellyttäväksi sekä rauhalliseksi.

Bella on kasvatettu Suomessa. Sen isä on saksantuontiuros, joka on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-, 2 x NUO2- ja NUO1-palkinnoilla ja avoimessa luokassa peltokokeissa AVO3- ja 3 x AVO2-palkinnoilla sekä metsäkokeessa AVO3-palkinnolla. Näyttelyissä isä on saavuttanut Suomen muotovalion arvon (FI MVA) ja ollut kolme kertaa ROP. Isä oli Junkkarin 2018 (nuorten koirien jalostuskatselmus) kaunein pitkäkarvainen ja ROP Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyssä 2018. Bellan emä on saksantuontinarttu, jolla on Saksan VJP-kokeista erittäin hyvät 66 pistettä ja HZP-syysjalostuskokeesta erittäin hyvät 175 pistettä. Näyttöjensä perusteella emä on saavuttanut jalostuskelpoisuuden Saksassa ja se on noussut myös Suomessa Saksanseisojakerhon ylläpitämään jalostusrekisteriin. Suomen KAER-kokeissa emä on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO2-palkinnolla ja avoimessa luokassa AVO2-palkinnolla. Näyttelyistä emällä on 2 x SERT ja 2 x VASERT, ROP se on ollut kerran. Saksassa emä on arvioitu ulkomuodoltaan jalostuskatselmuksessa tyypistä, rakenteesta ja karvapeitteestä erittäin hyväksi eli sg-sg-sg. Bellan isä on mitattu 65 cm korkeaksi ja emä 62-63 cm korkeaksi. Bellan molemmat vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi ja kyynärnivelistään terveeksi 0/0, isä myös silmistään terveeksi. Emältä löytyi 5-vuotiaana kaihi, joka luokiteltiin nimikkeellä ”muu vähämerkityksinen kaihi”.

Bellalla on 6 pentuesisarta. Boratilla on 3 x NUO2-palkinto ja Brenkulla 1 x NUO2-palkinto KAER-kokeiden nuorten luokasta. Näyttelyistä molemmilla veljillä on 3 x SERT ja 3 x ROP. Myös Bamse on arvioitu ulkomuodoltaan erinomaiseksi. Beta on osallistunut nuorten luokan vesityökokeeseen saaden 9 pistettä.

Bellalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

 

Kjöttegern's Ferrari

Video: Ripjakt med Findus 2021

Kasvattaja valitsi Bellalle ruotsalaisen, Norjassa syntyneen 7-vuotiaan uroksen Kjöttjegern's Ferrari. Ferrari on ruskea ja mitattu 65 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja se on todettu kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Ruotsin metsästyskokeissa Ferrari on palkittu avoimessa luokassa tunturikokeissa 2 x AVO1-palkinnolla. Ferrarin hakua on kuvailtu oikein hyväksi, etenemistä halukkaaksi ja nopeaksi.

Näyttelyssä Ferrari on saavuttanut 2 x SERT ja ollut kaksi kertaa ROP.

Ferrarin vanhemmat ovat norjalaisia jalostuskoiria, mutta molempien lähisuvussa on hollantilaisia sukulinjoja. Ferrarin isällä on 2. palkinto nuorten luokasta ja 2. sekä 1. palkinto avoimesta luokasta norjalaisista kokeista. Isä on saavuttanut Norjan muotovalion arvon, ja se on A-lonkkainen. Emä on saanut näyttelystä arvosanan erittäin hyvä.

Ferrarin lisäksi Kjöttjegern's Alfa Romeo asuu Ruotsissa. Alfa Romeolla ei ole koetuloksia, näyttelyssä se on arvioitu ulkomuodoltaan erittäin hyväksi. Alfa Romeo on kuvattu lonkistaan terveeksi A ja kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Ferrarilla on Ruotsissa yksi 2 pennun pentue vuodelta 2019 ja yksi 6 pennun pentue vuodelta 2022. Toinen vuoden 2019 pennuista on arvioitu näyttelyssä erinomaiseksi ja saanut hyväksytyn arvosanan verijälkikokeesta.

Valkopohjaisen Bellan ja ruskean Ferrarin pentueeseen voi syntyä ainakin ruskeita ja valkopohjaisia pentuja.

*********

 


Findus riekkojahdissa.


Bella metsäkanalintujahdin 2022 aloituksessa Ruotsissa.