Tulevat pentueet  *  SSK:n pentuvälityksen lista  *  SSK:n tietokanta

PENTUEET, ASTUTUKSET JA SUUNNITELMAT

Näillä sivuilla julkaisemme Saksanseisojakerhon rotuyhteyshenkilön Heidi Malmströmin laatiman tietokoosteen Suomen Pitkäkarvakerhon jäsenten jalostusyhdistelmistä, varustettuna pentueen vanhempien valokuvilla. Tiedot on koottu virallisista koe- ja näyttelykertomuksista sekä terveystilastoista, kaikista tuoreimmat tiedotkin on huomioitu.

Saksanseisojakerhon kotisivujen tietokannasta löydät kaikki Saksanseisojakerhon jäsenten pentuvälitykseen ilmoittamat urostiedustelut, astutukset ja pentueet. Ohessa on linkki tähän SSK:n pentuelistaan.

Pennunottajan kannattaa käydä lukemassa SSK:n tietokannasta näiden koirien koe- ja näyttelykertomukset. Ohessa on suora linkki Saksanseisojakerhon kotisivuilta löytyvään tietokantaan. Tietokantasivulla voi kirjoittaa tyhjään kenttään koiran nimen tai rekisterinumeron (ilman lonkkatuloskirjainta lopussa), minkä jälkeen aukeaa koiran oma sivu. Koiran sivulla on linkit koe- tai näyttelykertomuksiin, jotka aukeavat yksi kerrallaan. Samalta sivulta löytyy tietoa myös koiran aiemmista jälkeläisistä, jos tällä sellaisia on.

Osassa jalostusyhdistelmistä on käytetty ulkomaista jalostusurosta. Eniten on käytetty emämaa Saksan jalostusuroksia. Saksassa pitkäkarvaiselta saksanseisojalta vaaditaan monipuoliset näytöt ennen jalostukseen hyväksymistä. Tarkempaa tietoa saksalaisista kokeista ja jalostusvaatimuksista löytyy pitkäkarvaisen saksanseisojan jalostuksen tavoiteohjelmasta. Viime vuosina on käytetty jalostusuroksia myös muista pitkäkarvaisen saksanseisojan maailmanliiton jäsenmaista, joiden kokeista ja pitkäkarvakannan tilanteesta löytyy myös tietoa pitkäkarvaisen saksanseisojan jalostuksen tavoiteohjelmasta. Ulkomaisten urosten osalta rotuyhteyshenkilö kokoaa tietoa Pitkäkarvakerhon sivujen pentue-esittelyyn ja tietoja löytyy myös kunkin maan oman rotujärjestön sivuilta.

2-kuukautinen Jahtiladyn Galaxi