takaisin

KESÄPÄIVÄT 2022

Teksti: Heidi Vanhanen, toko-kisan osalta muokannut Saija Suomaa

Pitkäkarvakerhon kesäpäivät 2022 vietettiin perinteikkäästi Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyn yhteydessä Pohjanmaalla. Kesäpäivien majoituspaikaksi löytyi viehättävä Siirilän tila, jossa pohjanmaalainen kaksifooninkinen päärakennus ympäröivine peltoineen ja ratsutilan hevosineen loivat idylliset puitteet kesäpäivien viettoon.


ROP Jade z Budišovské doliny, kuva ©Ylistaron Metsästysseura.

Lauantaina suunnattiin erikoisnäyttelyyn Ylistaroon Mäki-Pohdon ratsastuskeskukseen, jossa oman rodun edustavimmaksi valittiin Jade z Budišovské doliny. Jade ja Saija Suomaa pärjäsivät parhaat liikkeet -loppukilpailussa sijoittuen neljänneksi. Eksyipä yksi rohkea pitkäkarvainen kokeilemaan taitojaan Saksanseisojakerhon toko-kilpailussa sijoittuen toiseksi, hyvä Jahtiladyn Iki-ihana "Pimu" ja ohjaaja Heidi Vanhanen! Päivän ikimuistoisin hetki oli kuitenkin pitkisnarttujen kehän aloituksessa, kun Itu-pentu karkasi Jussin käsistä kehään kesken kierroksen. Tuomari Erja Nummi totesi kepeästi, että tuo on kyllä kovin nuori. Jussi kiitteli kohteliaasti ja poistui pennun kanssa kehästä.

Kuvat: Marja Heinola, Mikko Hirvikoski, Suvi Lahtinen, Saija Suomaa, Mikko Tuhkanen ja Heidi Vanhanen

                                                                                          --> jatkuu kuvien jälkeen


Jahtiladyn Iki-Ihana ja Heidi Vanhanen toko-kisan palkintojenjaossa.

 

 

 

 

 

 

AVO-luokan nartut sijoitettuna järjestykseen.

 

Avo-luokan nartut kehässä.

 

 

Video: Itu innostui isompien mukaan.

 

 

Suoidnejeaggi B-Ajax näyttää tuomarille liikkeitä.

 

 

Ja sitten seisotaan ryhdikkäänä.

 

 

Oona ja Inna rentoilevat.

 

Pitkisväkeä kehän laidalla.

 

 

Välipalahetki.

 

Heidi Vanhanen ja Mikko Tuhkanen.

 

 

Innalla ja Itulla oli hauskaa yhdessä.

 

 

Itu ja Inna painivat Jussin reppujakkaran ympärillä.

 

 

Itu otti välillä päikkärit.

Pitkän ja aurinkoisen näyttelypäivän päätteeksi nautiskeltiin päivällinen paikallisella huoltoasemalla ja pestiin Ylistaron raviradan hiekkapölyt Siirilän kuumassa saunassa. Lämpimän päivän päätteeksi koeteltiin nouto- ja yhteistyötaitoja leikkimielisessä noutokisassa. Tällä kertaa noutoesineiksi valikoitui omistajan kenkä, painava dami, keitetty kananmuna ja raaka makkara. Nälkäisimmät koirat söivät kananmunaa ja makkaran ennen oikeaoppista luovutusta, mutta kisan kuumin kärki Mikko Hirvikosken molemmat koirat Anki ja Kaski sekä Mikko Tuhkasen Pimu hurmasit yleisön ja kisan tuomarina toimineen Jussi Suomaan valtavalla innokkuudella ja auliilla ohjaajalle tekemisellä. Mikko ja Kaski valittiin voittajaksi kantaen parhaiten finaalitehtävän noutoesineen.

Olipa kiva tavata taas pitkästä aikaa - etenkin seuran uusimpia tulokkaita pennunhölväkkeitä Itua ja Innaa. Mukavan viikonlopun kruunasi rauhallinen ja runsas brunssi kauniissa kesäaamussa. Ensi kertaan!

 

 

 

 

 

 

Karavaanarit Kaski ja Anki.

 

Mikko ja kaksi Pimua.

 

 

Pimu ja Mikko Tuhkanen onnistuivat noutokisassa.

 

 

Anki ja Mikko Hirvikoski suoriutuivat hyvin.

 

 

Kaski sai palkaksi syödä noutamansa makkaran.

 

 

Jaden makkara tuli perille ehjänä, mutta nouto-ote oli aavistuksen syvällä...

 

Brunssi katettuna sunnuntaiaamuna.