takaisin

Kesäpäivät 2013

Suomen Pitkäkarvakerhon Kesäpäivät 2013 järjestettiin 5.–7. heinäkuuta Kymenlaaksossa, Valkealan kennelyhdistyksen majalla. Ja taas kerran mukavan porukan kesken erinomaisessa hengessä. Kesäpäiville osallistui toistakymmentä pitkäkarvaista, joiden ikähaitari oli yhdeksästä viikosta yhteentoista vuoteen. Mukana oli kolmen suomalaisen kasvattajan kasvatteja sekä kaksi tuontikoiraa.

Lauantaipäivä meni Anjalassa Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyn tapahtumissa. Omalla porukalla harjoittelimme vesinoutoa ja järjestimme leikkimielisen noutokisan. Muuta ei sitten saunomisen, grillaamisen ja yhdessäolon lisäksi kaivattukaan.


 

Äijän vesinouto.

Kesäpäivien nuorin osallistuja: 9-viikkoinen Epeli.

Valkealan kennelyhdistyksen maja oli erinomainen kesäpäivien pitopaikka. Majoitus- ja yhteistilaa oli sopivasti, saunassa sai makoisat löylyt ja majan sijainti kirkasvetisen järven rannalla oli mitä otollisin.

Kesäpäiviä saatiin viettää erinomaisen sään vallitessa. No, lauantai-iltana vähän satoi, mutta ei sitä ehtinyt paljon huomata!

Saunassa oli löylyt kohdallaan. Kuura grillikaverina.
Essi ja pojat iltasella.

Kesäpäivät järjestettiin tänä vuonna tarkoituksella samana viikonloppuna Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyn kanssa. Järjestely osoittautui erittäin onnistuneeksi, kun näyttely ja siihen liittyvät oheistapahtumat, kuten vesikoe ja ampumakisa, ovat hyödynnettävissä. Lauantaipäivämme sujui siis rattoisasti erikoisnäyttelyn tapahtumia seuraillen ja pitkäkarvaisia yleisesti kannustaen. Osalla kesäpäivien osallistujista oli myös oma koira kehässä arvioitavana. (Pitkäkarvaisten tulokset)

Erikoisnäyttelyä seuraamassa.

Parviaisen Markku oli jo etukäteen innostanut pitkäkarvaharrastajia osallistumaan SSK:n ampumakisaan ja osallistujia innostuikin mukaan hyvin. Marja Heinola voitti naisten sarjan ja parhaat miehetkin sijoittuivat ihan mukavasti, parhaana Arttu Hakanpää. Artulla ja Äijällä oli hyvä päivä, kun Äijäkin sai näyttelyssä kolmannen sertinsä. Tällä kertaa ampumakisassa ei järjestettykään eri rotujen välistä joukkuekisaa, mikä oli pieni pettymys. Mutta toki kyse oli kuitenkin enemmän yhdessä tsemppaamisesta ja harrastuksen kannalta olennaisten taitojen testaamisesta. Enemmän tarttis harjoitella ja nyt tuli tuohon harjoitteluunkin taas lisää kipinää!

Marja ampumassa, Jukka ja Markku kannustavat.
Jussi ampui miehistä toiseksi parhaiten. Sami odottaa vuoroaan.
Remun menoa lauantai-illan hämyssä.

Noutokisa aloitettiin lauantaina alkuillasta ja vietiin loppuun sunnuntaina, Markku Parviaisen ja Jussi Suomaan tuomaroimana. Noutokohteina kisassa oli vesilintuja, rusakko ja erilaisia dameja. Noutotehtävät sisälsivät mm. kahden peräkkäin heitetyn noutoeläimen noudon peitteisestä metsämaastosta sekä kahden piilotetun noutokohteen noutamisen esteeksi asetetun penkin yli. Noutokisan voittivat Varvikkovuoman Remu ja Joni Riste, toiseksi sijoittuivat Irina ja Päivi Martin ja kolmanneksi tulivat Varvikkovuoman Riitu ja Jarkko Leinonen.


 

Joni ja Remu.

Remu suorastaan lensi yli esteiden.

Riina tarkkana kuin porkkana.
Riinan iloinen luovutus.

 

 

Kisan kolmonen Riitu.

Riiatun reittivalinta.
Elli vauhdissa.

Vesinoutoa ei noutokisaan otettu mukaan lainkaan, koska kisailijoiden vesinoudot todettiin jo perjantai-iltana tulleen nähdyiksi ja erinomaisen tasokkaasti suoritetuiksi.

Arttu lähettää Äijän noutoon.

Kuin varmemmaksi vakuudeksi Varvikkovuoman Rymy ja Riitu suorittivat nuorten luokan vesikokeen lauantaina täysin pistein. Remu-veli oli suorittanut sekä nuorten että avoimen luokan vesikokeen täysin pistein jo aiemmin.


 

 

Rymy ja Jukka noutokisassa.

Riitu luovuttaa Rusakon Jarkolle.

Tämänvuotisten kesäpäivien osallistujat esittivät Pitkäkarvakerhon hallitukselle, että kesäpäivät järjestettäisiin jatkossa aina Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyn yhteydessä. Tästä nähtiin olevan monenlaista hyötyä: saadaan enemmän koiria näytille erikoisnäyttelyyn ja voidaan osallistua erikoisnäyttelyn yhteydessä aina järjestettäviin vesikokeeseen, tokoon ja ampumakisaan sekä mahdollisiin muihin oheistapahtumiin.

Marita, Arttu, Epeli ja Äijä.
Linda kisakatsomossa.

Pitkäkarvakerhon hallitus on tehnyt esityksen mukaisen päätöksen ja ensi vuonna Pitkäkarvakerhon kesäpäivät ovat siis Kuusamossa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun erikoisnäyttely pidetään siellä 5.7.2014. Merkatkaahan kalentereihinne!

Marja keskittyy ennen suoritusta. Noutovuorossa Noora.